Zorgkosten van mensen met een beperking of chronische ziekte

Doe mee aan het onderzoek Zorgkosten van mensen met een beperking of chronische ziekte van Ieder(in)!

Ieder(in) doet onderzoek naar de zorgkosten die mensen met een beperking of chronische ziekte maken. En wat dat betekent voor hun financiële en dagelijkse leven. Doe jij ook mee?

Onderzoek naar zorgkosten

Zorg en ondersteuning moeten voor iedereen betaalbaar zijn. Ook voor mensen die vaker dan gemiddeld zorg en ondersteuning nodig hebben. Zoals mensen met een beperking of chronische ziekte/aandoening. Ieder(in) is bezig met een onderzoek naar de zorgkosten die mensen met een beperking of chronische ziekte/aandoening maken. En wat dat betekent voor hun dagelijkse leven en participatie aan de samenleving.

Vul de vragenlijst in

Vul via deze link de vragenlijst in. Het duurt ongeveer 15 minuten om in te vullen. Vanaf vandaag tot en met 24 mei staat de vragenlijst online. Alle gegevens worden anoniem verwerkt. Ken je mensen met een beperking of chronische ziekte die hier ook aan mee willen doen? Stuur de link of dit bericht dan vooral door. Hoe meer mensen de vragenlijst invullen, hoe beter zij in beeld kunnen brengen waar mensen tegenaan lopen als het gaat over hun zorgkosten.

Verkennend onderzoek

De vragenlijst is onderdeel van een verkennend onderzoek. Zo voeren ze verschillende interviews uit met ervaringsdeskundigen. Ook leggen ze de uitkomsten van de vragenlijst voor aan een aantal experts op het gebied van handicap, armoede en participatie. De uitkomsten van het onderzoek zullen deze zomer worden gepubliceerd. Ieder(in) neemt de uitkomsten mee in hun lobby en overleggen met ministeries en andere betrokken partijen.

Categories: Uncategorized